Neptunus-Schiebroek: 2e kunstgrasveld

mainImage
Neptunus-Schiebroek: 2e kunstgrasveld

De tweedeklasser Neptunus-Schiebroek krijgt een tweede kunstgrasveld. Met de aanleg zal direct na de competitie in de zomer van 2019 een begin worden gemaakt. Neptunus-Schiebroek is sinds de fusie in 2011 enorm gegroeid in ledenaantal en kon met een volle jeugdafdeling en nog eens dertien seniorelftallen doordeweeks niet of nauwelijks trainen bij slechte weersomstandigheden. Bovendien moesten op zaterdag vaak wedstrijden worden afgelast.

De aanvraag voor een tweede kunstgrasveld liep al jaren en kon nu door sportwethouder Sven de Langen worden gehonoreerd. ''De investeringen bij Neptunus-Schiebroek passen helemaal bij de ambitie van de gemeente om een goede infrastructuur van sportvoorzieningen te krijgen en te behouden. Voorzieningen waar prettig gesport kan worden en die intensief gebruikt worden door allerlei verschillende  sporten en mensen. Ik ben er van overtuigd dat we hiermee de clubs – en daarmee de stad - weer een stap verder brengen.”

Neptunus-Schiebroek heeft een accommodatie met drie velden. Het eerste veld was reeds vanaf 2009 kunstgras en is binnenkort aan normale vervanging toe. Mede door het intenstieve gebruik - ook door de scholengemeenschap Melanchton in het verleden - heeft het veld overuren gemaakt.


Foto: Digitaal Dagblad