Neptunus stelt 1e positie en Europa veilig

27 July 2019, 21:16 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Shaldimar Daantji haalt uit met homerun

door Michel Streur

Na de 9-2 winst van donderdagavond stonden de nummers 1 en 8 van de Hoofdklasse op zaterdagmiddag wederom tegenover elkaar. Ditmaal was Sportpark Kijkduin plaats van handelen. Net als de eerste wedstrijd was het wederom Curaçao Neptunus dat met duidelijke cijfer (0-11) de winst naar zich toe trok.

Willie Johnson was ook nu weer de eerste speler die de nul aan de Neptunus kant van het scorebord liet verdwijnen. Dudley Leonora verdubbelde nog in dezelfde inning de voorsprong. De Rotterdamse slagmachine was daarmee echter nog lang niet uitgewerkt, want in de tweede inning kwamen er nog vier punten bij: Jochem Koedijk, Willie Johnson, Stijn van der Meer en Dwayne Kemp kwamen over de thuisplaat waarmee de stand na twee Rotterdamse slagbeurten al op 0-6 stond.

Tot aan de zevende inning bleef deze stand ook op het scorebord staan. Starter Orlando Yntema kreeg maar een honkslag tegen en dat leverde voor de gastheren uit Den Haag geen punten op.

Toen Brendan Schoemaker hem verving in de zesde inning was er ook ook geen enkele averij opgelopen en dat bleef daarna ook zo. Inmiddels was Silicon Storks alweer twee pitchers verder en dat bleef niet zonder gevolgen: Shaldimar Daantji sloeg in de zevende slagbeurt van Neptunus een solo homerun en dat luidde ook inning met vijf punten in.

Na de eerder genoemde homerun waren het Benjamin Dille, Quintin de Cuba, Willie Johnson en Greg Muller die de stand op 0-11 bepaalde. Dit bleek tevens de eindstand want na de gelijkmakende zevende slagbeurt bleef de stand onveranderd. De Mercy Rule kwam hiermee in werking en daarmee was de wedstrijd ten einde. Door deze winst en het verlies van naaste concurrent L&D Amsterdam heeft het team van Ronald Jaarsma definitief beslag gelegd op de eerste plaats in de reguliere competitie. Dit betekent tevens dat definitieve deelname aan de European Champions Cup is veilig gesteld.

Morgen spelen beiden teams nogmaals tegen elkaar in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Ditmaal weer in het Neptunus Familiestadion en wel om 14:00 uur.