Ontslag voor Gérard de Nooijer

mainImage
Ontslag voor Gérard de Nooijer

FC Dordrecht heeft trainer Gérard de Nooijer per direct ontslagen. De club houdt hem verantwoordelijk voor de slechte resultaten van de Dordtse eerste divisionist. FC Dordrecht bezet de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdag werd aan de Krommedijk nog met 3-0 verloren van FC Eindhoven.

De Nooijer was sinds februari 2015 hoofdtrainer van De Schapenkoppen, waarbij hij sinds 2013 actief was. Eerst als assistent-trainer en sinds het ontslag van Ernie Brandts in februari 2015 als hoofdtrainer. Assistent Scott Calderwood neemt voorlopig de taken over aan de Krommedijk.

De Nooijer: "Ik heb met veel plezier bij Dordrecht gewerkt. Tot op het laatste moment. Ik heb alles gegeven, als ze het niet voldoende vinden is dat hun beslissing.''

Opvallend genoeg laat technisch directeur Peter Drijver weten dat De Nooijer, oud-speler van onder meer Sparta, sc Heerenveen en Feyenoord , 'te veeleisend en te professioneel is' voor de huidige spelersgroep. Afgelopen seizoen reikte De Nooijer met Dordrecht nog tot de play-offs in de eerste divisie. In de halve finale werd verloren van Sparta.

Na een goede voorbereiding vielen de resultaten van FC Dordrecht dit seizoen echter tegen. In veertien wedstrijden won FC Dordrecht slechts eenmaal en speelde het drie keer gelijk. Vorig seizoen veroverden zij nog een periodetitel en stuntte FC Dordrecht in de play-offs door na een onmogelijke achterstand af te rekenen met Cambuur. Uiteindelijk bleek Sparta in de volgende ronde te sterk. Wel was de selectie van toen aanmerkelijk sterker dan die van nu. Spelers als Jafar Arias, Denis Mahmudov en Gustavo Hamer spelen inmiddels in de eredivisie. Volgens technisch manager Peter Drijver en directeur Hans de Zeeuw zit er in deze groep meer kwaliteit dan dat De Nooijer eruit haalt.

''Directie en De Nooijer streven ernaar de arbeidsovereenkomst, die loopt tot einde van dit seizoen, binnen enkele dagen op gepaste wijze te ontbinden'', meldt de club.

 


Foto: Digitaal Dagblad