Oranje tegen Frankrijk in volle Kuip

mainImage
Oranje tegen Frankrijk in volle Kuip

Het Nederlands elftal strijdt vanaf 20.45 uur in de thuiswedstrijd tegen wereldkampioen Frankrijk om meerdere doelen in een uitverkochte Kuip.

Oranje is zeker van handhaving in de hoogste divisie van de Nations League als Frankrijk wordt verslagen. In dat geval houden bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers zelfs nog uitzicht op de groepszege.

Als Nederland gelijkspeelt tegen de wereldkampioen, dan heeft Duitsland komende maandag tegen Oranje een ruime zege nodig on niet te degraderen. Bij een nederlaag tegen de Fransen moet Nederland tegen Duitsland minimaal gelijkspelen voor klassenbehoud.

Nederland wil in ieder geval meer punten halen dan minimaal twee van de in totaal twaalf deelnemers aan de hoogste divisie van de Nations League. Dat wordt op 2 december beloond met de status van groepshoofd bij de loting voor het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020.

De verwachting is dat Koeman zijn succesvolle ploeg van vorige maand voor het gewonnen duel met Duitsland (3-0) niet al te veel gaat wijzigen. De kans bestaat wel dat Denzel Dumfries moet plaatsmaken voor Kenny Tete, die dit seizoen nog maar twee duels heeft gespeeld voor Olympique Lyon.


| Foto: Digitaal Dagblad