Oranje tevreden met loting EK 2020

mainImage
Oranje tevreden met loting EK 2020

Het Nederlands elftal heeft het redelijk getroffen met het resultaat van de loting voor het kwalificatietoernooi van het EK van 2020.
Oranje stuit opnieuw op Duitsland, net als dit jaar in de Nations League. Maar bondscoach Ronald Koeman en zijn spelers mogen niet mopperen over de overige tegenstanders: Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.

Twee van de vijf ploegen van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor de Europese eindronde, die maar liefst twaalf landen aandoet. Duitsland en Nederland lijken torenhoog favoriet, zo besefte ook Koeman in Dublin. ''Weer die Duitsers", glimlachte hij voor de camera van de NOS. ''Maar verder een prima loting natuurlijk. We zijn aan onze stand verplicht om ons te plaatsen. Duitsland was de zwaarst mogelijke tegenstander. Maar we krijgen uit pot 3 ook Noord-Ierland in plaats van bijvoorbeeld Servië. Al met al ben ik wel tevreden."

Oranje trof Duitsland dit jaar al tweemaal in de nieuwe Nations League. Het thuisduel leverde een geflatteerde zege op (3-0). In Gelsenkirchen ontsnapte Nederland met twee doelpunten in de slotfase (2-2). Zo eindigde de ploeg van Koeman bovenaan in een poule met verder wereldkampioen Frankrijk. Dat leverde een extra bonus op. Mocht Nederland zich niet rechtstreeks plaatsen als nummer één of twee van de poule, dan krijgt Oranje nog een herkansing in de play-offs van de EK-kwalificatie.

Oranje start het kwalificatietoernooi met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland op donderdag 21 maart. Die dagen later is de ontmoeting met Duitsland, ook in eigen land. De overige zes kwalificatiewedstrijden zijn in de maanden september tot en met november.


| Foto: Digitaal Dagblad