Oud-doelman Cock Rijkens overleden

mainImage
Oud-doelman Cock Rijkens overleden

Oud-Sparta-keeper Cock Rijkens is vrijdag jl. op 66-jarige leeftijd na een ziekbed (slokdarmkanker) overleden. De doelman groeide op in Spangen.

Als talentvol jeugdspeler doorliep hij de jeugdopleiding van Sparta, waarna hij vertrok naar Go Ahead Eagles. Daar moest hij eerst legende Nico van Zoghel voor zich dulden, voordat hij uiteindelijk nog 35 wedstrijden in de eredivisie keepte bij de Deventer club.

Na vier jaar FC Dordrecht en daarna Telstar ging Rijkens midden jaren 80 naar Heracles, waar Theo Laseroms op dat moment de oefenmeester was. Rijkens keepte van 1980 tot 1983 in Almelo. Daarna beëindigde hij zijn carrière als betaald voetballer. In drie seizoenen voor Heracles Almelo kwam Rijkens 37 officiële wedstrijden in actie.

In 1983 beëindigde Rijkens zijn loopbaan als profvoetballer. Hij stapt over naar Luctor et Emergo. Later kwam de doelman nog uit voor VABO en AVC La Première.
Donderdag was er een afscheidsbijeenkomst in het Polman Stadion van Heracles. Daar weerklonk ook de Sparta-mars. Volgens uitvaartleidster Wies Sanders op de site van Heracles 'verkneukelde de ex-prof zich bij het idee dat het lijflied van zijn Rotterdamse club, met het gescandeerde 'SP-AR-TA', door het Polman Stadion zou schallen.' De doelman had dat vooraf aangeven.

Rijkens werkte daarna 30 jaar bij Urenco. Hij ging vervroegd met pensioen. Cock en zijn vrouw Dini, graag geziene gasten in het uitgaansleven, brachten jarenlang hun vakanties door op het Griekse eiland Kos. Rijkens was een hernieuwd bezoek van plan, maar werd door zijn ziekte ingehaald. Een erehaag applaudisseerde voor de overledene, die door zijn dierbaren naar het crematorium werd begeleid.


Foto: Digitaal Dagblad