Pirates met lege handen weg uit Rotterdam

mainImage
Pirates met lege handen weg uit Rotterdam

door Jan van der Sande

Na twee moeizame Neptunus-zeges gaf de derde ontmoeting vandaag opnieuw aan dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar uiteindelijk moest Pirates aan het einde van de zondagmiddag toch met lege handen via de Abraham van Stolkweg de rijksweg op naar Amsterdam.

De drietanders begonnen met een 1-0 voorsprong maar zagen daarna de mannen van coach Charles Urbanus via twee runs de wedstrijd voor de eerste keer naar zich toetrekken. Via 2-3, 3-4 en 3-6 leken de gasten voor het eerst op weg naar een overwinning.

In de achtste beurt kwamen de Rotterdammers weer langszij, vooral door een tweepunten homerun van Gregory Muller. Verder werd er niet meer gescoord, dus was een verlenging noodzakelijk. Er werd veel van werper gewisseld. Pirates vijf keer en Neptunus zelfs zes maal. Vooral de laatste pitcher van de thuisploeg bracht verbazing bij de fans. Gianison Boekhoudt die we allemaal als catcher kennen, nam in de 11e inning de werptaak over van Berry van Driel.

In twee slagbeurten beteugelde hij de tegenstanders. Omdat er na twaalf innings niet verder gespeeld wordt had Neptunus in ieder geval één punt binnen. Maar in die laatste mogelijkheid zette de aanvallers nog eenmaal aan. Shaldimar Daantji kwam op het honk en werd verder gebracht. Hierna volgde de tweede uit en een gelijkspel leek het eindresultaat te worden.

Het publiek kreeg eenzelfde scenario als afgelopen donderdag. De 16-jarige Darryl Collins kwam aan slag. Werd hij bij de eerste wedstrijd nog geholpen door een veldfout, ditmaal sloeg hij de eerste pitch die in zijn richting kwam meedogenloos over het rechter outfield-hek voor zijn eerste homerun op dit niveau. Eindstand 8-6. Hierdoor zijn alle zes ontmoetingen tegen Pirates dit jaar door de mannen van Ronald Jaarsma gewonnen. Dwayne Kemp werd met 68 hits en een gemiddelde van .407 de beste slagman van het jaar,

Aanstaande donderdag beginnen de play-offs. Neptunus krijgt als verrassende tegenstander het Oosterhoutse Twins in het eerste drieluik. Voor het eerst in de historie bereikten de Brabanders deze mijlpaal door als vierde te eindigen.


Foto: Digitaal Dagblad