Ricardo Moniz 'als crimineel behandeld'

mainImage
Ricardo Moniz 'als crimineel behandeld'

Ricardo Moniz is klaar met de corruptie en de arbitrage in de Slowaakse competitie. De trainer stapte maandag op en gaf aan dat hij dergelijke praktijken in zijn vijftien jaar als trainer nog nooit eerder heeft meegemaakt.

“Afgelopen weekend was er de druppel die de emmer deed overlopen", vertelt de Rotterdammer in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik protesteerde tegen een beslissing van de scheidsrechter, op een normale manier. Een penalty werd door onze tegenstander in de slotfase gemist en moest om totaal onduidelijke redenen worden overgenomen. Daarna ben ik van het veld gestuurd en moest ik in een vak met supporters van de tegenpartij gaan zitten. Ik werd bedreigd en werkelijk voor alles wat mooi en lelijk is uitgemaakt. Echt verschrikkelijke minuten.''

Wat Moniz het ergste vond en symbolisch voor de gevaren die trainers lopen: ''De politie zat er gewoon bij te lachen en bracht me op een gegeven moment als een crimineel naar de kleedkamer, waar ik de spelers heb verteld dat ik niet verder ga", vervolgt Moniz. "Ik heb in vijftien landen gewerkt, maar dit nog nooit meegemaakt. Ik ben het zat. Er deugt niets van de hele competitie in Slowakije. Scheidsrechters worden betaald om verkeerde beslissingen te nemen en dit seizoen merkte ik dat Trencin continu aan de beurt was.”

“Ik had het in het begin van dit seizoen al aan de kaak gesteld en ben toen geschorst. Het is beter dat ik wegga, anders wordt de club keer op keer benadeeld. Er deugt helemaal niets van en niemand durft er tegen op te treden.”


Foto: Digitaal Dagblad