Sparta blameert zich in Helmond

mainImage
Sparta blameert zich in Helmond

Sparta Rotterdam, mede-koploper in de eerste divisie, heeft verloren bij Helmond Sport. De nummer laatst won op eigen veld met 3-0 van de ploeg van trainer Henk Fraser. TOP Oss verzuimde de eerste plaats over te nemen, aangezien het ook onderuit ging. In Brabant was Roda JC veel te sterk, 5-0.

Van de hoger geklasseerde clubs beleefde FC Twente misschien wel de grootste afgang. De Enschedese formatie verloor, nota bene in Enschede, met 5-2 van Jong Ajax. Twente, waar ook nog eens Cristian González de rode kaart kreeg, verloor drie van de laatste vier wedstrijden.

De Belg Tibeau Swinnen opende de score voor Helmond Sport tegen Sparta. Hij deed dat uit een strafschop. Nick de Louw en Arne Naudts maakten ook een doelpunt. Voor Sparta was het pas de tweede nederlaag, na het verlies in het openingsduel bij FC Twente.

Bij Roda JC was Mario Engels de productiefste speler. De Duitser schoot er twee in tegen TOP Oss. Gyliano van Velzen, Nicky Souren en doelman Nick Olij (eigen treffer) deden de rest. Jurgen Ekkelenkamp was in de Veste twee keer succesvol voor Jong Ajax, de kampioen van vorig seizoen. Verder scoorden Sven Botman, Sergino Dest en Václav Cerny (strafschop).

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch, samen met Sparta bovenaan, komen maandag in actie. Met 12 punten uit vijf duels achterhaalde Roda ook nog eens TOP Oss aan de kop van de stand van de tweede periode.


Foto: Digitaal Dagblad