Sparta dupe van vreemd KNVB-beleid

mainImage
Sparta dupe van vreemd KNVB-beleid

Sparta zal Deroy Duarte en Abdou Harroui volgende week vrijdag in het competitieduel met Eindhoven op Het Kasteel moeten missen. Beiden zijn opgenomen in de definitieve selectie van Nederland -20.

Zij zullen begin volgende week met de Oranje-selectie afreizen naar Portugal, om daar donderdag 6 september de eerste van twee oefeninterlands te spelen. Maandag 10 september staat in eigen land de tweede wedstrijd op het programma, dan wordt gespeeld tegen Engeland. Verder staat Levi Bouwense (Jong Sparta) op de stand-bylijst van Nederland -19.

FC Twente-trainer Marino Pusic deed al eerder zijn beklag over het doorgaan van de competitie in de eerste divisie, terwijl de eredivisie wél stil ligt. Hij vindt het niet kunnen dat FC Twente volgende week tegen TOP Oss niet kan beschikken over internationals Matthew Smit en Joël Drommel. Smit moet zich melden bij Wales en Drommel bij Jong Oranje. "We spelen geen amateurvoetbal", foetert Pusic tegenover TC/Tubantia.

"Dit heeft niets met topsportbeleid te maken. Als je zegt dat je de eerste divisie serieus neemt als kweekvijver, dan moet je die competitie ook dusdanig faciliteren. Ik hoor overal dat het Nederlandse voetbal op de schop moet en dat er het nodige moet veranderen. Nou, maak ik hier dan ook maar snel nieuwe afspraken over."

Pusic stelt dat ook Ajax en PSV hier de dupe van worden. ''Zij moeten veel jeugdinternationals afstaan. Je krijgt dus ook nog met competitievervalsing te maken, want Jong Ajax en Jong PSV moeten die dagen A-junioren opstellen. Dit kan echt niet."

 


Foto: Digitaal Dagblad