Sparta gaat over op echt gras

6 January 2019, 01:18 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Sparta gaat over op echt gras

door Piet Ocks


Sparta wil terug naar echt gras. Tijdens de zomerpauze of uiterlijk in de volgende winterstop bij beëindiging van het contract met de kunstgrasleverancier wil Sparta de switch op Spangen gerealiseerd hebben.
Zoveel is duidelijk geworden na de maandenlange discussies en overleg, zo maakte RV&AV-voorzitter Frans Kerpel bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op Nieuw-Terbregge. Uiteindelijk hebben beide partijen - amateurs en profs - overeenstemming bereikt over de overname, het gebruik, de invulling en de samenwerking van het complex Nieuw Terbregge.

Een en ander houdt in dat de BVO het complex gaat vernieuwen, dat het de exploitatie overneemt, de trainingsfaciliteiten kan indelen, de jeugdopleiding ook van de amateurclub bepaalt, maar ook dat de RV&AV een financiële tegemoetkoming ontvangt voor gederfde inkomsten.

Dat betekent dat de BVO Sparta een eigen accommodatie (onderkomen en kleedlokalen) creëert op de bestaande parkeerplaats naast het huidige clubgebouw en dat de BVO gaat trainen op de reeds bestaande grasvelden op het sportpark Nieuw Terbregge.


Daarbij zal het huidige clubgebouw (kantine, kleedkamers, etc.) na bijna twintig jaar een metamorfose ondergaan en worden uitgebreid. Tevens zal er een gedeelte aan het gebouw worden bijgebouwd.
En ook zal het kunstgrasveld van Het Kasteel worden overgeheveld naar het eerste veld van Nieuw-Terbregge.


Verder maakte voorzitter Frans Kerpel bekend, dat er dit jaar een toernooi wordt georganiseerd, dat wordt vernoemd naar de voormalige RV&AV-Sparta voorzitter en sponsor Rob Leeninga. De man, die bijna in zijn eentje zorgde voor de aanleg van het huidige terrein, nadat RV&AV Sparta halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw vanwege de toen geplande aanleg van de metro van Nieuw Vreelust werd gezet.