Sparta heeft periodetitel voor het grijpen

mainImage
Sparta heeft periodetitel voor het grijpen

door Piet Ocks

Het enige positieve dat Sparta overhield aan de povere 1-1 bij Roda JC is de eerste plaats om het eerste periodekampioenschap, die voor het grijpen ligt. Als Sparta volgende week op Het Kasteel de zege pakt tegen Telstar, dan is de eerste periodetitel binnen. Misschien dat Sparta dan met een periodetitel op zak en zeker van de nacompetitie wat vrijer kan gaan spelen en dat de druk wat afneemt, want zoals de ploeg van trainer Henk Fraser in Limburg voor de dag kwam, deed ook de wenkbrauwen van de afscheid nemende Nathan Rutjes menigmaal fronsen.

''Twee verloren punten. Dat was niet nodig geweest, '' vond Henk Fraser desondanks. Want dat Roda JC via Nicky Souren en Mario Engels tweemaal de lat raakte, was hij kennelijk al vergeten.

Dat Sparta even na rust de leiding nam na een schuiver uit de draai van Lars Veldwijk (0-1) mocht dan even voor enige opluchting zorgen, zekerheid gaf het de ploeg geenszins. Mede omdat Mohamed Rayhi de meegekomen Veldwijk over het hoofd zag en zelf de vuisten van doelman Muyters raakte, waardoor de voorsprong wankel bleef.

Ook omdat Roda-aanvaller Mart Remans een grote kans kreeg op de gelijkmaker. Die een kwartier voor tijd toch viel, nadat Bart Vriends de doorgebroken Engels licht vasthield, maar voldoende voor arbiter Rob Dieperink om naar de stip te wijzen. Mitchell Paulissen mikte vanaf elf meter raak: 1-1.

Een in de ogen van boosdoener Vriends onterechte strafschop. ''Ik had licht contact met hem, waarna hij zich liet vallen. Dat gaf hij later trouwens zelf toe,'' aldus Sparta's verdediger. ''Maar de kost ons wel twee punten.''

Zelfs kreeg Roda JC nog de beste kansen. Jannes Vansteenkiste mikte een goede kans op de vuisten van Tim Coremans, waarna Mart Remans de rebound voor het inschieten had. ''Het was niet onze beste wedstrijd,'' moest Lars Veldwijk beamen, ''maar die strafschop sloeg nergens op.''

Opstelling Sparta: Coremans, Dabo (40' Sanches, 85' Spierings), Wuytens, Auassar, Vriends, Drenthe; Harroui, Rayhi, Duarte; Veldwijk, Alhaft (67' El Kachati).


Foto: Digitaal Dagblad