Sparta komt net aan elf spelers...

mainImage
Sparta komt net aan elf spelers...

door Piet Ocks

Sparta staat zondag voor de moeilijke uitwedstrijd tegen NEC. Op zich al niet eenvoudig en nu zeker niet, omdat een reeks potentiële basisspelers zal ontbreken. Naast het viertal, dat kampt met blessures (Bart Vriends, Ragnar Ache, Mohamed Rayhi en Ilias Alhaft), moet Sparta een groot aantal spelers afstaan vanwege interlandverplichtingen. Hetgeen in sterke mate naar competitievervalsing riekt.

Zo zijn Halil Dervisoglu (Jong Turkije), Youssef El Kachati (Jong Marokko), Deroy Duarte (Jong Oranje), Bradley Martis en Suently Alberto (beiden Curacao) en Janne Saksela (Finland) opgeroepen voor hun land. Wat neerkomt op tien spelers, over wie de trainers Henk Fraser en Jeroen Rijsdijk (Jong Sparta) niet kunnen beschikken. Daarentegen heeft Gregor Breinburg bedankt voor Aruba en heeft bondscoach Van der Looi besloten om Abdou Harroui niet op te roepen voor Oranje -21 (het betreft slechts een oefenwedstrijd), terwijl Deroy Duarte tussen de twee interlands door (vrijdag en dinsdag) mogelijk kans ziet om zondag alsnog in Nijmegen aan te sluiten.

''We halen net elf spelers", lacht de geblesseerde verdediger Bart Vriends. Tijdens de voorbije trainingsweek was het al flink improviseren voor de Kasteelclub. De verdediger spreekt van een bizarre situatie in aanloop naar de moeilijke uitwedstrijd. "Normaal is een uitwedstrijd tegen NEC al lastig, maar we hebben ons voorgenomen niet meer te klagen over alle internationals die uitvliegen."

Het gemis van zoveel spelers weegt ook zwaar door op de selectie van Jong Sparta, dat zaterdagmiddag al aantreedt bij FC Lienden. Veel spelers zullen worden ontzien om zondag fit op de bank van het eerste plaats te kunnen nemen, dan wel actief op te treden tegen NEC. En ook spelers van -19 trainden mee met Jong Sparta en het eerste, maar dat team is dit weekeinde vrij.

Het betekent derhalve ook een aderlating voor Jong Sparta. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk is dit seizoen, in tegenstelling tot voorgaande jaren, sterk begonnen. Ook in dit opzicht betekent het ontbreken van zoveel spelers competitievervalsing in de tweede divisie.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Dabo, Wuytens, Auassar, Wijnaldum, Drenthe; Harroui, Breinburg, Duarte (of Spierings); Verhaar, Veldwijk.


| Foto: Digitaal Dagblad