Sparta koopt groot deel stadion terug

mainImage
Sparta koopt groot deel stadion terug

Sparta heeft een groot deel van het Sparta Stadion teruggekocht. Door de aankoop is Sparta, op enkele ruimten aan de Kasteelzijde na, volledig eigenaar van het Sparta Stadion en maakt het een enorme stap in de plannen omtrent de uitbreiding en verbouwing van het Sparta Stadion.

Het Sparta Stadion is sinds de bouw in 1999 altijd in handen geweest van drie, in der loop der jaren verschillende, partijen. Hoofdzakelijk was het stadioneigendom verdeeld in:
* Fanshop, Kasteel Spangen en de daarbinnen gerealiseerde Brasserie;
* De voetbal gerelateerde ruimten zoals, veld, tribunes, lichtmasten en van het hoofdgebouw de begane grond, eerste & tweede verdieping;
* 11 commerciële ruimten waaronder de ruimten onder de Bok de Korver- en Denis Neville tribune, de Bosselaar en in het hoofdgebouw de derde en vierde verdieping.

Dochtermaatschappij BV Stadion Sparta Rotterdam was vanaf het eerste moment eigenaar van de voetbal gerelateerde ruimten van het Sparta Stadion. In 2003 was de verkoop van deze ruimten aan de Gemeente Rotterdam cruciaal in de toenmalige redding van Sparta. Sparta heeft er na deze gedwongen verkoop nooit een geheim van gemaakt niet alleen deze ruimten, maar het gehele stadion in haar bezit te willen krijgen.

Na twee jaar onderhandelen met de Gemeente Rotterdam werden in 2010 de voetbal gerelateerde ruimten teruggekocht en werd er vanaf dat moment direct koers gezet voor de aankoop van de andere delen in het Sparta Stadion. Ondanks de jaarlijkse pogingen van Sparta weigerde de eigenaar, een extern vastgoedfonds tot dit jaar enige medewerking.

Met deze aankoop, die met behulp van een externe financiering


| Foto: Digitaal Dagblad