Sparta lacht: Schenk baalt bij FC Twente

mainImage
Sparta lacht: Schenk baalt bij FC Twente

Bij Sparta zal er ongetwijfeld gniffelend op zijn gereageerd: Xandro Schenk komt bij FC Twente amper aan spelen toe. De verdediger, die afgelopen zomer onverwacht de transfer naar FC Twente maakte, terwijl hij Sparta zijn komst al had toegezegd, baalt er behoorlijk van, vertelt hij aan FOX Sports.


Sparta had al een akkoord bereikt met de verdediger van Go Ahead Eagles, maar hij koos op het laatste moment uit financiële overwegingen alsnog voor FC Twente. Henk van Stee, Sparta's technisch manager, destijds over de gang van zaken: “We hadden Schenk graag toegevoegd aan onze selectie. We zijn teleurgesteld dat hij uiteindelijk voor een andere club heeft gekozen. Sparta heeft na intensief overleg overeenstemming bereikt over een financiële compensatie, zodat we een streep onder deze zaak kunnen zetten.''


“Met mij persoonlijk gaat het heel goed, op voetballend gebied wat minder. Dat is de situatie nu, so be it", vertelt Schenk aan FOX Sports. "Het valt heel erg tegen. Daar kan ik heel kort over zijn. De trainer (Marino Pusic, red.) maakt andere keuzes. Of ik ze begrijp? Nee, maar ik moet ze accepteren. Ik ben niet iemand die snel gaat zeuren, maar we hebben er wel gesprekken over gehad. Ik denk wel dat hij weet dat ik er niet blij mee ben.”


Schenk wil nog niet zeggen dat zijn transfer naar Twente is mislukt. "Dat is te vroeg om te zeggen. Het mag duidelijk zijn dat ik niet tevreden ben over m'n speelminuten. Ik heb sowieso vertrouwen in mezelf en vind ook dat ik moet spelen. In de winterstop gaan we evalueren. Als de situatie dan niet verandert, kijken we misschien naar een oplossing.''
Schenk kan zich de komende wedstrijden wellicht laten zien, omdat verdediger Cristian Gonzalez voor drie wedstrijden is geschorst.


Foto: Digitaal Dagblad