Sparta mag straks speeldag zelf bepalen

mainImage
Sparta mag straks speeldag zelf bepalen

Sparta mag vanaf komend seizoen - indien het niet promoveert - zelf bepalen of het wel of niet speelt tijdens interlandweekenden. De KNVB heeft met verschillende clubs om de tafel gezeten en gaat met dit voorstel komen. Als een club uit de Keuken Kampioen Divisie niet wil spelen, moet de wedstrijd zo snel mogelijk op een maandagavond worden ingehaald, meldt het AD.


Sparta is één van de clubs die veel hinder ondervindt van het 'moeten' voetballen tijdens de interlandweekenden. In de vorige periode waren Janne Saksela (Finland), Halil Dervisoglu (Jong Turkije), Youssef El Kachati (Jong Marokko), Abdou Harroui (Oranje -20), Deroy Duarte (Jong Oranje) en Bradley Martis en Suently Alberto (Curaçao) niet beschikbaar.


Met name Sparta en NEC ageerden tegen het afwerken van een programma in de eerste divisie, terwijl er een conflict ontstond tussen de voetbalbond en FC Twente over de vrijgave van doelman Joel Drommel.


De KNVB laat clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zelf bepalen of ze al dan niet in actie willen komen in een weekend dat is gereserveerd voor interlandvoetbal. Een groot deel van de eerste divisieclubs wil echter wel in een interlandweekend spelen omdat het alternatief, de maandagavond, commercieel veel minder aantrekkelijk is. Ze zijn bovendien erg tevreden over de tv-exposure. Tijdens interlandweekenden smeert FOX Sports de wedstrijden over het hele weekeinde uit. Met name de derby tussen FC Twente en Go Ahead trok veel kijkers.
Het voorstel van de KNVB is overigens nog niet officieel naar buiten gekomen.


Verder is bepaald dat het seizoen 2019-2020 voor de eredivisie op 2 augustus en voor de eerste divisie op 9 augustus begint. Na de winter begint de eerste divisie weer op 10 januari en de eredivisie op 17 januari.


Foto: Digitaal Dagblad