Sparta: Zo snel mogelijk weer op gras

mainImage
Sparta: Zo snel mogelijk weer op gras


Door Piet Ocks

Sparta gaat zowel het stadion op Spangen als het sportcomplex Nieuw Terbregge uitbreiden. Begonnen wordt met het trainingscomplex op Terbregge, teneinde daar te kunnen gaan trainen met de A-selectie, gezien de voorkeur om zo snel mogelijk weer op gras te spelen. "De timing daarvan, moeten we nog gaan bepalen", zei Sparta's nieuwe RVC-voorzitter Leo Ruijs tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Sparta wil eerst het sportcomplex Nieuw Terbregge uitbreiden met een trainingsaccommodatie voor zowel het eerste elftal als Jong Sparta, de jeugdopleiding en RV & AV Sparta. Ook Het Kasteel wordt aangepakt. Het wordt uitgebreid naar een capaciteit van 12.500 toeschouwers.

Ook heeft Sparta het voornemen het stadion weer UEFA-waardig te maken, zodat interlands van de KNVB en een evenement, zoals een Europees Kampioenschap voor dames, kan worden binnengehaald.
Volgens de RVC-voorzitter moet nu eerst de financiering rond komen. " De gesprekken lopen daarover. Er wordt uitgebreid aan de business case gewerkt. Want het moet wel een financieel plaatje zijn, dat mogelijk is."

Sparta is al geruime tijd bezig met de ontwikkelingen van zowel sportcomplex Nieuw Terbregge/RMC Jeugdcomplex als het Sparta-stadion. De club wil het bestaande sportcomplex Nieuw Terbregge uitbreiden met een volledige trainingsaccommodatie voor zowel de topsport (eerste elftal, Jong Sparta), de jeugdopleiding als de RV&AV Sparta. Naast de kleedaccommodatie krijgen onder meer oefenzalen, medische ruimten, kantoren, een spelershome, lesruimten en horeca een upgrade.

Het Sparta-stadion heeft twee gezichten. Het Kasteel aan de stadskant, dat in vorm en materiaal aansluit op de traditionele woningbouw van de wijk Spangen, en de noordzijde van het stadion waar het hoofdgebouw aansluit op de industriële sfeer van de Spaanse Polder.
Sparta heeft het voornemen om het stadion in eerste instantie uit te breiden met circa 1.100 zitplaatsen. Buiten deze nieuwe zitplaatsen komen er ook twaalf nieuwe skyboxen, waardoor de capaciteit van het Sparta-stadion naar circa 12.500 plaatsen wordt opgeschroefd. Dit is mogelijk door het speelveld uit te graven en te verlagen, en in de ruimte die in de ring tussen bestaande tribunes en het verlaagde veld ontstaat, nieuwe zitplaatsen te creëren.

Tevens is Sparta voornemens het stadion weer UEFA-waardig te maken, zodat interlands van de KNVB en een evenement, zoals een Europees Kampioenschap voor vrouwen, kan worden gehuisvest. Het huidige stadion beschikt niet meer over de vereiste ruimten.

Sparta is in overleg met de Gemeente Rotterdam en deze gesprekken verlopen naar tevredenheid van beide partijen. Om in de financieringsbehoefte van deze plannen op zowel Nieuw Terbregge als het Sparta-stadion te kunnen voorzien, lopen er parallel gesprekken met andere partijen.
Foto: Digitaal Dagblad