Sparta zonder Bart Vriends naar MVV

mainImage
Sparta zonder Bart Vriends naar MVV

Sparta reist vrijdag af naar MVV zonder Bart Vriends. De verdediger viel in de wedstrijd tegen Telstar al na een kwartier uit met hamstringklachten. Een MRI-scan moet vrijdag duidelijk maken hoe ernstig de blessure is. ''Ik verwacht niet dat het binnen een week over is'', zegt Vriends.

De verdediger wilde er per se bij zijn tegen Telstar. ''Het was een klein risico om te spelen. Dat was achteraf niet het allerbeste idee, maar de belangen waren groot en ik wilde zelf graag spelen. Hoe lang het gaat duren weet ik nog niet. Het moet optimaal herstellen.''

Trainer Henk Fraser baalt van de blessure van zijn verdediger. ''Bart Vriends is niet te vervangen, moet ik eerlijk zeggen. Dat is wel een gemis. Hij moet er alles aan doen om weer zo snel mogelijk fit te zijn. Wij zullen het moeten oppakken zolang hij er niet is. Feit is wel: zodra hij uitvalt krijgen we tegengoals. Dat geeft zijn positie binnen de groep aan. Het mag geen excuus zijn. We hebben een brede groep en dat moeten we oppakken.''

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Martis, Drenthe; Harroui, Duarte, Rayhi; Veldwijk, Verhaar.

* Jong Sparta speelt zaterdag (15.30 uur) op Het Kasteel tegen Jong Almere met Levi Bouwense. De verdediger is door bondscoach Maarten Stekelenburg opgenomen in de voorlopige selectie -19 voor de oefeninterlands tegen Armenië (14 november), Duitsland (17 november) en Portugal (20 november). Bouwense sloot begin dit seizoen aan bij Jong Sparta en heeft inmiddels vijf wedstrijden in de tweede divisie achter zijn naam staan.


Foto: Digitaal Dagblad