Sparta zonder Drenthe naar Friesland

mainImage
Sparta zonder Drenthe naar Friesland

Na een winterstop van drie weken hervat Sparta zondag in Leeuwarden tegen SC Cambuur de competitie zonder de langdurig geblesseerde Bradley Martis en de geschorste Royston Drenthe. Ook Janne Saksela lijkt geblesseerd het duel aan zich voorbij te moeten laten gaan.


Daar staat het mogelijke competitiedebuut van Laros Duarte tegenover. De middenvelder/centrale verdediger komt tot het eind van het seizoen op huurbasis over van Jong PSV. Hij speelde al negentig minuten mee in de oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-1). Cambuur speelde op het trainingskamp in Spanje een oefenduel met het Belgische KV Mechelen, dat met ex-Sparta-doelman Michael Verrips met 2-0 won. De ploeg van trainer René Hake staat negende op de ranglijst. Tyrone Conraad, die dit seizoen tot zestien duels kwam voor Cambuur, heeft een Sparta-verleden: de aanvaller speelde vijf jaar in de Sparta-jeugdopleiding.


Omdat Jong Sparta zondag eveneens om 14.30 uur aantreedt op bezoek bij De Treffers in Groesbeek, zal trainer Jeroen Rijsdijk zijn beste spelers moeten afstaan aan het eerste elftal. Een aderlating voor Jong Sparta, dat op zijn beurt zal worden aangevuld met spelers onder 19. Jong Sparta sloot het kalenderjaar 2018 af met vier gelijke spelen, waardoor het de achterstand op koploper AFC van twee naar acht punten zag oplopen en als vierde de competitie gaat hervatten.


Foto: Digitaal Dagblad