Sparta zonder Kortsmit, maar met Vriends

mainImage
Sparta zonder Kortsmit, maar met Vriends

Foeke Booij kwam vorige week zaterdag persoonlijk poolshoogte nemen bij Jong Sparta. De technisch manager van SC Cambuur zal echter weinig wijzer zijn geworden van de 5-3 zege op Barendrecht, omdat vermoedelijk slechts Stijn Spierings zondag als enige speler van Jong Sparta op Het Kasteel zal aantreden tegen de Friezen.

De middenvelder zal mogelijk Gregor Breinburg vervangen, die in de selectie van Aruba is opgenomen voor de interland tegen Guadeloupe. Zoals ook Suentley Alberto zal ontbreken, omdat hij vrijdag met Curacao speelde tegen de Maagdeneilanden (5-0 overwinning).

Verder ontbreekt doelman Roy Kortsmit. Hij is nog niet helemaal hersteld van de schouderblessure die hij vorige week vrijdag in de Adelaarshorst opliep. Hij wordt vervangen door Tim Coremans. De 27- jarige doelverdediger, die eerder onder contract stond bij NAC, Cambuur, ADO en FC Dordrecht, speelde tot dusver negen wedstrijden in de hoofdmacht van deze clubs.

Tegenover de afwezigen staat de terugkeer van Bart Vriends. De centrale verdediger is weer fit en zal zeker in de basisopstelling beginnen.

Sparta trad overigens begin augustus op de familiedag nog aan tegen Cambuur, dat destijds een goede indruk maakte en dan ook verdiend met met 0-2 won.

Vermoedelijke opstelling: Coremans, Dabo, Wuytens, Vriends, Auassar, Drenthe; Harroui, Duarte, Spierings; Veldwijk, Rayhi.


Foto: Digitaal Dagblad