Dagblad010 | Spataan Nick Viergever van Ajax naar PSV

Spataan Nick Viergever van Ajax naar PSV

mainImage
Spataan Nick Viergever van Ajax naar PSV

Het hing al even in de lucht, maar sinds woensdagmiddag is het officieel: de oud Spartaan Nick Viergever verruilt Ajax voor PSV. De 28-jarige transfervrije verdediger hoopt bij de kampioen van Nederland veel prijzen te winnen.  Hij tekent voor vier jaar in Eindhoven.

“Ik geloof dat PSV in de laatste vier jaar drie keer kampioen is geworden. Dat zegt natuurlijk wel iets," aldus Viergever voor de camera van PSV TV. "Ze spelen altijd voor het kampioenschap. In Europa wil de club ook succes behalen. De beker winnen... Die doelen zijn er altijd. Dat wil ik ook graag meemaken, kampioen worden. Daar moeten we nu vol voor gaan.”

Viergever, opgeleid bij Sparta, speelde sinds 2014 bij Ajax. Na de succesvolle Europa League-campagne met Ajax van vorig jaar wilde Viergever een transfer maken naar de Bundesliga. Maar Ajax liet hem toen niet gaan. Viergever speelde twee interlands en kwam in totaal 228 (waarvan 30 voor Sparta) eredivisieduels in actie.

“Ik speel mijn hele carrière al in Nederland en ben de afgelopen tijd meer met een stap naar het buitenland bezig geweest. Maar toen Marcel Brands me belde ben ik het gesprek aangegaan met PSV," vertelt Viergever op de website van zijn nieuwe club. "Ik was vereerd door de interesse en uit het gesprek sprak ontzettend veel vertrouwen. Ik ben blij hier te zijn.”

“Ik ben in een fase van mijn carrière beland dat er andere dingen van me verwacht worden. Mijn doel is om hier direct mee aan de slag te gaan. Daarom ga ik er alles aan doen om mezelf hier zo snel mogelijk thuis te voelen.”

Viergever begon zijn carrière bij Sparta, verkaste in 2010 naar AZ en maakte vier jaar later de overstap naar Amsterdam. In een bericht op Twitter verwijst PSV met een knipoog naar de overstap van Viergever naar de kersvers landskampioen. 'If you can't beat them, join them!'

 


Foto: Digitaal Dagblad