Stijn Spierings ruilt Sparta in voor RKC

mainImage
Stijn Spierings ruilt Sparta in voor RKC

Stijn Spierings heeft in RKC Waalwijk een nieuwe club gevonden. De middenvelder, die nog een contract tot het einde van dit voetbalseizoen had op Het Kasteel, tekent een contract voor anderhalf jaar in Waalwijk.
Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij dat hij Spierings (22) heeft kunnen vastleggen. "Met de komst van Stijn voorzien we de selectie van een kwaliteitsimpuls", vertelt hij op de clubsite van RKC.


“Hij is een intelligente, technisch begaafde speler, die voor zijn leeftijd al veel wedstrijden heeft gespeeld in zowel de eerste divisie als in de eredivisie. Hij heeft de eigenschappen om een dragende kracht in het elftal te worden en niet alleen zichzelf, maar ook zijn medespelers beter te laten voetballen.”


Spierings werd opgeleid door AZ. Twee jaar na zijn debuut in 2015 verhuurde de Alkmaarse club hem aan Sparta, dat hem vervolgens definitief overnam. Met Sparta degradeerde Spierings vorig seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie.

De middenvelder kwam in het kampioensjaar 2015/2016 over van AZ en speelde 53 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Daarnaast kwam hij tot 4 wedstrijden in de Play-Offs, 4 wedstrijden in de TOTO KNVB Beker en 20 wedstrijden met Jong Sparta in de tweede divisie.


Foto: Digitaal Dagblad