Talentvolle Nederlandse generaties spelen op Nike

mainImage
Talentvolle Nederlandse generaties spelen op Nike

Het is klip en klaar: Nike is toonaangevend met haar voetbalschoenen. Sinds dat het merk in 1971 haar eerste model uitbracht, is de positie van Nike voetbalschoenen in een razendsnel tempo uitgebreid naar een absolute koploper. Hoe? Door schoenen te maken die voldoen aan de veeleisendheid van de beste spelers ter wereld. Ook de Nederlandse generaties topvoetballers werden en worden beter op de kicksen van het Amerikaanse sportmerk. Een ontwikkeling waarbij vernieuwing en constante innovatie de drijfveer vormt.

Op Nike Tiempo schoenen veroverde Ruud van Nistelrooy de wereld. Van het nietige FC Den Bosch tot het wereldberoemde Manchester United. Ruud dribbelde sneller, schoot scherper en scoorde meer op schoenen die symbool staan voor comfort en een heerlijke pasvorm. Tiempo bepaalt nu nog steeds de velden: wekelijks leidt Virgil van Dijk de defensie van zijn Liverpool op deze Nike voetbalschoenen. Standvastig en betrouwbaar, zoals de huidige versie van de schoen.

Barcelona en Nike gaan lang hand in hand. Met Nederlandse inbreng in de vorm van Lieke Martens. ’s Werelds beste voetbalster maakt haar onnavolgbare acties op Nike Mercurial. Deze schoenen laten haar sneller op de voeten bewegen. Nike voetbalschoenen die haar snelheid echt aankunnen dus. Creativiteit en wendbaarheid zijn de kernwaarden die ook passen bij Frenkie de Jong. Wanneer maakt hij de overstap naar Catalonië? Voorlopig eist hij de ballen op bij zijn Ajax. Op zijn Nike Mercurials. Bijna zwevend brengen deze schoenen hem overal op het veld. Een feilloze balaanname, een korte draai en het overzicht voor een beslissende pass. Mercurials voor altijd om zijn voeten.

Wie er vroeger nog meer streden op de topmodellen van Nike? Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Nike Hypervenom, Nike Total 90 en Nike CTR 360 waren de schoenen die de rasvoetballers brachten van Ajax naar Londen naar Madrid en Milaan. Van een aanname naar een simpele kapbeweging en een onhoudbare schot in de hoek. Zij zochten schoenen voor de passing en de precisie en vonden die in Nike modellen.

Om de nieuwste generatie op Nike voetbalschoenen kunnen we ook niet heen. Met Shane Kluivert en Xavi Simons als jongste blikvangers. Zij zweren nu al bij de prestaties en de flexibiliteit van de Nike modellen. Kluivert speelt, in de geest van zijn vader, op Nike Mercurial. Simons dreigt wekelijks in het shirt van FC Barcelona op de Nike Phantom Vision. Een schoen voor creatievelingen. Voor spelers die continu op zoek zijn naar het doel. Deze youngstars zijn op weg om in de voetsporen van de allergrootsten te treden.

En in eigen land? Op het middenveld bij PSV breekt Pablo Rosario door. Zijn passes zijn scherp op de Nike Hypervenoms. Zijn voeten staan bijna direct in contact met bal, zonder tussenkomst van extra overlays. Binnenkort staat hij oog in oog met Tonny Vilhena. De terriër op Nike Mercurials. Lichtvoetigheid zijn handelsmerk, de Nike Mercurials de schoenen waarmee hij dat tot uiting laat komen.

Inmiddels zijn de ogen van de voetbalwereld ook gericht op Javairo Dilrosun. Binnenkort is hij dreigend in het shirt van het Nederlands elftal. Nike Mercurial als zijn levensgevaarlijke partner.


Foto: Digitaal Dagblad