Twijfels om Van Persie en Botteghin voor PSV

mainImage
Twijfels om Van Persie en Botteghin voor PSV

Het is nog altijd onzeker of Robin van Persie zondag bij Feyenoord kan meedoen in het duel met PSV. De 35-jarige aanvoerder miste de laatste twee competitiewedstrijden vanwege een spierblessure. Van Persie sloot deze week weliswaar aan bij de groepstraining, maar trainer Giovanni van Bronckhorst weet nog niet of zijn routinier fit genoeg is om tegen de koploper van de eredivisie te spelen.

''Het gaat de goede kant op, hopelijk kan Robin zondag deel uitmaken van de groep. Ik verwacht van wel, maar daar nemen we zaterdag een beslissing over. Hij heeft nu twee trainingen met de groep meegedaan, dat is vrij weinig'', zei Van Bronckhorst vrijdag in De Kuip. ''We moeten naar Robins fysieke situatie kijken en luisteren hoe hij zich voelt. Hij heeft de laatste weken niet veel kunnen doen. We moeten zorgen dat Robin fit is, dan kan hij z'n waarde hebben voor het team. Natuurlijk scheelt het als hij erbij is.''

Naast Van Persie ontbreekt mogelijk ook Eric Botteghin. De verdediger kreeg een tik op de training en vormt een twijfelgeval voor zondag. ''Het ziet er niet heel goed uit.'' Als de Braziliaan niet kan meedoen, lijkt Sven van Beek zijn logische vervanger.

Jeremiah St. Juste is na een schorsing van drie wedstrijden, na zijn rode kaart in de verloren Klassieker tegen Ajax, weer inzetbaar. Bij afwezigheid van de rechtsback maakte Bart Nieuwkoop een goede indruk op Van Bronckhorst. ''Ik zal het team opstellen dat PSV zo goed mogelijk kan bestrijden'', zei de trainer, die de revaliderende linksback Ridgeciano Haps zeker moet missen tegen PSV.


Foto: Digitaal Dagblad