Udinese: bod op Spartaan Deroy Duarte

mainImage
Udinese: bod op Spartaan Deroy Duarte

Het Italiaanse Udinese heeft concrete belangstelling voor Deroy Duarte. De club uit de Serie A is van plan om een bod uit te brengen op de middenvelder van Sparta. Dat meldt Voetbal International.
De 19-jarige Duarte is al meerdere malen bekeken door Udinese. De Italianen willen doorpakken en een bod uitbrengen op de speler van Jong Oranje. Sparta zou inmiddels op de hoogte zijn van de belangstelling uit Udine.

Duarte ligt tot de zomer van 2021 vast bij Keuken Kampioen Divisie-koploper Sparta. De club kan dus een fors bedrag vragen voor de rechtspoot. Deze maand behoort Duarte voor de eerste keer in zijn loopbaan tot de selectie van Jong Oranje. De formatie van bondscoach Erwin van de Looi speelt vrijdagavond een oefenwedstrijd tegen Jong Duitsland.

Sparta's middenvelder is inmiddels ook René van der Gijp opgevallen. Hij vindt hem een groot talent. Van der Gijp tipte PSV, Ajax en Feyenoord eerder dit jaar over de international van Jong Oranje. ''Duarte kan dat niveau prima aan,'' zei de analist van Veronica Inside.

"Ik vind Van der Gijp een grappige man, ik kan om hem lachen. Het is niet zo dat ik naar hun show kijk, maar ik kreeg wel gelijk berichten van mensen dat er over me gepraat werd. Ik vind het mooi, maar ik ga niet stoer lopen doen", reageert het Sparta-talent op de website van de Keuken Kampioen Divisie.

“Het is altijd mooi als mensen je talent herkennen en erkennen. Misschien is een Nederlandse topclub de volgende halte, of de halte daarna. Het zit in ieder geval in mijn hoofd. Als je bij Jong Oranje zit, kan het snel gaan.”

De Kaapverdiaanse voetbalbond probeerde inmiddels Duarte binnen te hengelen. De flirt leverde niets op. "Oranje is mijn ultieme droom. Ik heb altijd van kleins af aan voor Oranje willen spelen, op WK's heb ik Nederland altijd gesupport. Het is geen moeilijke keuze, ondanks dat Kaapverdië natuurlijk ook mijn land is. Ik heb altijd geweten wat ik wil en als dat reëel is, waarom zou ik dan voor Kaapverdië kiezen?"


| Foto: Digitaal Dagblad