Van Ewijk held Capelle - Feyenoord weg kwijt

8 September 2019, 14:23 uur
Orange Pictures
Massimo van Ewijk houdt Capelle staande in Veen

Capelle koestert deze week de weelde van een wervelende start in de hoofdklasse, waarin het vorig seizoen lange tijd nerveus in een kolk rond dobberde. Het staat na twee wedstrijden met zes punten op een triomfantelijke positie en als dat volgende week na de wedstrijd tegen het favoriete Jodan Boys nog steeds het geval is, wordt het al gelijk menens en is men het getob van vorig seizoen in elk geval gauw vergeten.

Goed te zien voor de zaterdag naar Achilles Veen meegereisde supporters was de klasse van de van Sparta overgekomen doelman Massimo van Ewijk, die in de startminuten van de wedstrijd de solide basis legde voor de uiteindelijke 1-2 gewonnen wedstrijd. Met twee miraculeuze reddingen op inzetten van Teun Sebregts behoedde hij Capelle voor een vroege achterstand en vervaagde hij de herinnering aan zijn voorganger Bradley van der Meer.

Toen daarop vervolgens ook Leon Krznaric een engeltje op zijn schouders bleek te hebben – hij schoot na vijf minuten bijna in eigen doel – en daarna de eerste de beste aanval van Capelle raak was (doelpunt Joseph Gonçalves) was het voor de zowel gelovigen als bijgelovigen onder de Capellenaars duidelijk: we kunnen vandaag op water lopen. Lars van den Wijngaard trok dat beeld door kort voor rust nog een keer op de doellijn redding te brengen. Kevin van la Parra had toen al voor 0-2 gezorgd.

De eindstand 1-2 was overigens voor rust al bereikt en dat Achilles er in de tweede helft geen verandering in aan kon brengen was een raadsel. Het regende mogelijkheden, maar de bal ging er niet in. De Pollemans-brigade bleef wonder boven overeind. Zelfs in Capelle-kringen sprak men over ‘een gestolen zege’, maar dat is men over een paar weken vergeten.

Opstelling Capelle: Massimo van Ewijk; Jelle Pollemans, Lars van de Wijngaard, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jerry Scholman, Julian Agatowski, Justin van Mullem (80. Luuk Kraaijeveld), Kevin van la Parra (89. Eric Jansen), Joseph Gonçalves (46. Jessie Oostrum).

Feyenoord

AZSV uit Aalten stond niet in het rijtje van de clubs die trainer Raymond Frehe als concurrenten voor de titel beschouwde en hij zal sinds de 0-2 thuisnederlaag ongetwijfeld nog dikwijls aan zijn voorspelling hebben teruggedacht. Geen nederlaag zo frustrerend als wanneer die wordt toegebracht door een club waarvan je als trainer toeten noch blazen weet.

Dubbel vervelend omdat het de eerste competitiewedstrijd was op het nieuwe Varkenoord, waarover men in Aalten schreef: met de beste grasmat waarop AZSV ooit heeft gespeeld. Sjoerd te Boekhorst en Fabian Mensah scoorden er als vlinders.

Omdat Feyenoord vorig seizoen een keer niet promoveerde is er dit seizoen alles op gericht op de jarenlange boeketreeks nu wel met succes te vervolgen. Maar tot nu toe pakt dat teleurstellend uit. Weliswaar vond Frehe vorig week dat Feyenoord onverdiend had verloren van Jodan Boys, maar de praktijk is de ranglijst en daar staat Feyenoord na twee wedstrijden niet te glimmen.

Feyenoord had weliswaar meer balbezit dan AZSV, maar heeft dit in de productie niet kunnen verzilveren. Wat dat betreft deden de Aalteners dat beter en zelfs al in de tiende minuut toen Kars Vierwind drie Feyenoorders doldraaide voordat invaller Te Boekhorst toeschoot.

De beste kans voor Feyenoord in die startperiode was voor aanvoerder Tim Schoonheijm, die uit een voorzet van Matthew Jones naast schoot. Ook Junior Obiku was aanhoudend dreigend, maar zijn opponent Mulder had hem goed in de greep. Ook na rust kwam AZSV nauwelijks in de problemen. En tien minuten voor het einde besliste Fabian Mensah het duel. Vlak voor tijd werd AZSV-doelman Jasper te Kolste één keer geklopt bij een schot van Khalid Rahli, maar Vaags bracht op de doellijn redding.

Opstelling SC Feyenoord: Rick van der Burg, Matthew Jones, Jordy Dobber, Sanzio Dieterich, Joris van Eijck, Junior Obiku (82. Luke Homan), Jeffrey Duijnstee (6. Jordi de Zwart), Tim Schoonheijm, Sandin Avdic, Quincy Oosterom, Khalid Rahli.