Van Persie op de bank bij Feyenoord

mainImage
Van Persie op de bank bij Feyenoord

Robin van Persie begint bij Feyenoord op de bank in de topper tegen PSV. De 35-jarige aanvoerder hervatte deze week weliswaar de groepstraining nadat hij vanwege een spierblessure twee wedstrijden had gemist, maar een basisplaats komt te vroeg voor de Rotterdammer. Verdediger Eric Botteghin blijkt ook niet fit genoeg en ontbreekt helemaal in de selectie.

Botteghin wordt centraal achterin vervangen door Sven van Beek. Rechtsback Jeremiah St. Juste is terug na een schorsing van drie wedstrijden en begint direct weer in de basis. St. Juste krijgt van trainer Giovanni van Bronckhorst de voorkeur boven Bart Nieuwkoop. Jens Toornstra speelt op het middenveld, links voorin mag Sam Larsson het weer proberen.

Bij PSV kiest trainer Mark van Bommel voor zijn 'vaste' elftal, dat hij dit seizoen amper wijzigt. De ploeg uit Eindhoven heeft de eerste dertien competitieduels allemaal in winst omgezet en staat daarom bovenaan in de eredivisie.

Feyenoord kijkt tegen een achterstand van dertien punten aan op PSV. De bekerwinnaar speelt donderdag nog wel de inhaalwedstrijd tegen VVV-Venlo en zou dus in vijf dagen tijd de achterstand kunnen terugbrengen tot zeven punten.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden en Malacia; Clasie, Toornstra en Vilhena; Berghuis, Jørgensen en Larsson.

PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever en Angeliño; Rosario, Pereiro en Hendrix; Lozano, De Jong en Bergwijn.


Foto: Digitaal Dagblad