Van Persie uit kritiek op Feyenoord-leiding

mainImage
Van Persie uit kritiek op Feyenoord-leiding

Feyenoord-aanvaller Robin van Persie vindt de beslissing van de Feyenoord-leiding om de beloftenploeg niet in de voetbalpiramide te plaatsen achteraf onverstandig. Dat meldde hij enkele dagen voor de klassieker Ajax-Feyenoord, die zondag in Amsterdam, wordt gespeeld.

"Wij hebben ook te maken met de doorstroming, omdat er nog geen beloftenploeg is in de eerste divisie. Dat is ook op de lange termijn een ding. Spelers die net even buiten de boot vallen kunnen dan wekelijks in stadions spelen op een hoog niveau met veel weerstand. Stel je voor dat je vijftien wedstrijden per jaar speelt in het eerste en dan nog eens dertig in het tweede en bijvoorbeeld zes in Jong Oranje, dán maak je meters en word je beter. Kijk maar naar Vente of Malacia, als hij in fases eventueel niet speelt. Dat voordeel hebben die andere ploegen wel, maar Feyenoord niet," aldus Van Persie in een interview met Fox Sports.

Van Persie vindt ook dat Feyenoord achterloopt op Ajax en PSV. "Je hebt ook te maken met twee andere ploegen die meer budget hebben. Die kunnen meer spelers kopen en meer salaris geven, etc. Het is een feit dat Feyenoord die luxe op dit moment niet heeft. Vanuit welk oogpunt bekijk je het? Wat is reëel en wat niet? Ik vind dat je als sportman voor het hoogst haalbare moet gaan, maar het ligt eraan hoe je het ziet."


Foto: Digitaal Dagblad