(VIDEO): Grasmeester De Kuip 12 jaar

mainImage
(VIDEO): Grasmeester De Kuip 12 jaar

De 12-jarige Alwin den Haak heeft dinsdag de dag van zijn leven beleefd. De jonge Feyenoord-supporter was in het kader van Unicef World Children’s Day een dag lang junior grasmeester van Feyenoord en liep mee met Feyenoords echte grasmeester Erwin Beltman.


Op de vacature van junior grasmeester van Feyenoord kwamen tientallen reacties binnen, waaruit Alwin uiteindelijk werd gekozen. Alwin liet in zijn ‘sollicitatie’ weten later ook echt grasmeester te willen worden. En Erwin Beltman, met wie hij al Facebookvrienden was, weet het zeker: ''als deze jongen uitgestudeerd is, zal ik voorstellen om hem onmiddellijk in dienst te nemen.''

World Children’s Day is door Unicef in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de rechten van kinderen. Dit jaar was het thema ‘Als Een Baas’ en in dat kader boden alle Eredivisieclubs kinderen vandaag de kans om voor één dag de baas te zijn bij hun favoriete club.

''Ik vind het gewoon mooi, al die sprietjes, geen stukje onkruid en al die mooie banen gras,'' zei Alwin, die bij zijn huis ook een voetbalveldje heeft ingericht van gras en dit net zo secuur onderhoudt als waarmee hij dinsdag bij Feyenoord te werk ging.


Foto: Digitaal Dagblad