(Video) Minister brengt bezoek aan Sparta

mainImage
(Video) Minister brengt bezoek aan Sparta

Minister en vice-premier Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft afgelopen week een spontaan bezoek gebracht aan Sparta.
Ze werd op Het Kasteel ontvangen door Sparta's Maatschappelijk manager Michael Marinus en maakte en passant kennis met trainer Henk Fraser. De reden van haar visite had vooral een nostalgische tintje. In 2006 studeerde de van oorsprong Brabantse aan de Erasmus Universiteit bedrijfskunde af met een scriptie over het maatschappelijk werk van betaald voetbalorganisaties en die van Sparta in het bijzonder.

De keuze van Sparta was destijds bewust, want als studente woonde ze in Spangen en daar woont ze nog steeds. Als ze op vrijdagavond thuis is weet ze nauwgezet hoeveel keer Sparta gescoord heeft. ''En toen de club enkele jaren terug op een maandagavond kampioen werd, ben ik na afloop nieuwsgierig naar Het Kasteel gelopen en vermoedde ik in een haag aan politiemensen terecht te komen. Maar er stonden slechts twee agenten met hun fiets naast zich. De deuren van het stadion stonden open en iedereen kon ongedwongen mee genieten van de titel. Dat heb ik dan ook maar gedaan, die avond.''

Ook heeft de politica van de Christen Unie deze week na afloop nog even een bezoek gebracht aan het Cruijff-trapveldje en de waterbuffer op de locatie waar ooit nog een bijveld was.

 


| Foto: Digitaal Dagblad