(VIDEO) Rinus Israel veroordeeld tot stok

mainImage
(VIDEO) Rinus Israel veroordeeld tot stok

De 76-jarige Rinus Israel is voorlopig veroordeeld tot het lopen met een stok. De stoere verdediger uit de gouden Feyenoord-periode is van de zomer voor de tweede keer aan een bijna-dwarslaesie geopereerd.

"Langzaam maar zeker verdween alle kracht uit mijn benen en kwam ik in een rolstoel terecht. Een operatie was noodzakelijk. Bij mij waren er nog een paar zenuwbanen naar de hersenen over, waardoor ik niet helemáál verlamd ben geraakt. Vorig jaar december ben ik voor de eerste keer geopereerd in het AMC. In augustus ben ik nogmaals onder het mes gegaan, om ruimte te creëren voor de beknelde zenuwen. Dat heeft de nodige verlichting gebracht, maar de beschadiging van het ruggenmerg is daarmee niet verdwenen. Dat moet langzaam beter worden, maar de artsen kunnen niet voorspellen of ik ooit nog volledig herstel", aldus IJzeren Rinus in weekblad in Privé.

"De kans dat ik blijvend in een rolstoel terecht zou komen was vijftig procent, dus ik tel mijn zegeningen. Natuurlijk is het balen als je lichaam je in de steek laat, maar ik heb me daarbij neergelegd. Ik raak er niet van in een depressie. Als ik de rest van mijn leven op de been kan blijven met mijn stok, ben ik tevreden.”

Rinus Israel maakte in 1970 deeluit van het Feyenoord dat toen zowel de nationale- , Europese- als wereldbeker won. Zie historische video.


Foto: Digitaal Dagblad