Dagblad010 | Vriends en Harroui weer inzetbaar bij Sparta
mainImage

Vriends en Harroui weer inzetbaar bij Sparta

Vriends en Harroui
4 oktober 2019, 16:47 uur
Sport

Op de geschorste Adil Auassar na, kan Sparta-trainer Henk Fraser zaterdagavond (19.45 uur) op een uitverkocht Kasteel tegen FC Twente beschikken over zijn verder voltallige selectie. Derhalve ook over Abdou Harroui en Bart Vriends, die tegen Fortuna Sittard geblesseerd moesten uitvallen, maar volgens trainer Henk Fraser boven verwachting snel zijn hersteld. Vriends' uit de kom geschoten schouder is weliswaar licht beschadigd, maar dat weerhoudt hem er niet van zijn plaats als centrale verdediger in te nemen.

Ook Abdou Harroui, die tegen Fortuna geblesseerd uitviel, is inzetbaar. Wie de geschorste Adil Auassar zal vervangen, wilde Henk Fraser nog niet verklappen, maar Laros Duarte lijkt de meest logische keuze.

Het verschil tussen de beide ploegen is minimaal gezien de klassering (7de en 8ste) van beide teams met twaalf punten.

Vermoedelijke opstelling: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Smeets, L. Duarte, Rayhi; Ache, Dervisoglu.

* Abdou Harroui is opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje. Deroy Duarte, die wel in de voorselectie zat, is afgevallen, maar mag zich nu melden bij Nederland -20. Bij Oranje -20 staat Joël Piroe op de stand-by lijst.

* Lorenzo Soares Fonseca (Jong Sparta) mag hopen op zijn interlanddebuut voor Kaapverdië, waarvoor hij tot de definitieve selectie is gekozen. Eerder was al bekend dat doelman Ariel Harush is opgeroepen voor de nationale ploeg van Israël.

* Excelsior Maassluis is zaterdag (14.30 uur) op Sportpark Dijkpolder in Maassluis de tegenstander van Jong Sparta. Voor trainer Jeroen Rijsdijk is het een weerzien met zijn oude club.


 


Foto: Orange Pictures