Dagblad010 | Weer nederlaag voor Jong Sparta: 2-1

Weer nederlaag voor Jong Sparta: 2-1

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jong Sparta heeft de tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Bij koploper IJsselmeervogels werd met 2-1 verloren.

Na een sterke beginfase van de thuisploeg kwam Jong Sparta allengs beter in de wedstrijd. Toch opende IJsselmeervogels de score. Danny van den Meiracker schoot een vrije trap keihard in: 1-0. Het antwoord, van Youri de Winter, liet niet lang op zich wachten. Een voorzet van Joshua Sanches werd in eerste instantie tegen de paal gekopt door de vleugelspits, maar de rebound tikte hij slim in: 1-1. De grootste kans op 1-2 kwam op naam van Youssef El Kachati, die door een fraaie steekpass van Ayoub Boukhari in kansrijke positie gezet werd, maar de spits faalde.

Na rust was IJsselmeervogels veelal sterker en Achraf Nemli kon voor de tweede treffer zorgen. Michael Fabrie voorkwam met enkele reddingen nog een grotere achterstand. Jong Sparta probeerde met het inbrengen van Ioannis Bouras nog de gelijkmaker te forceren, maar IJsselmeervogels kon stand houden.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches, Ringeling, Fonseca, Luydens (71. Abdullahi); Brute, Boukhari, Bouwense; El Kachati, Dos Santos (77. Bouras), De Winter.


Foto: Digitaal Dagblad