Yorben Ruiter snelste in Bruggenloop

mainImage
Yorben Ruiter snelste in Bruggenloop

Yorben Ruiter mocht zich zondagmiddag na 45 minuten en 51 seconden de snelste man van DSW Bruggenloop in Rotterdam noemen. De 23-jarige student fysiologie uit Krimpen aan den IJssel vierde de triomf als een mooie afsluiting van het jaar. ''Ik ben een 1500 en 3000 meter-loper en wilde mezelf een keer testen op een langere afstand. Het is mij goed bevallen. Maar het viel soms niet mee, vooral bij de Willemsbrug moest je tegen de wind optornen. Dat was zwaar, net als de laatste kilometers,’’ vertelde de PAC-atleet, pupil van Greta Koens.

Judith Janszen-Loekemeijer klonk al net zo opgetogen. De 34-jarige psychologe uit Dordrecht kwam in  56.07 als eerste vrouw over de eindstreep. Ze lachte breeduit. ,,Het is de derde keer dat ik erbij ben en mijn eerste overwinning. Na de Van Brienenoordbrug was ik gesloopt, maar ik liep gelukkig in een groepje mannen die het tempo aangaven. Deze zege is ook leuk voor mijn trainster Carla Ophorst,’’ zeii de atlete van Rotterdam Atletiek.

Organisator Mario Kadiks was uitermate content met het verloop van deze editie van de DSW Bruggenloop. ''Dit is een evenement voor bikkels. Echt Rotterdams. Het is een spel met de elementen. Vandaag met windkracht 4. Ik sprak iemand die zei: ‘Regen, wind, dat is oké, als het maar niet sneeuwt’. Je weet dat je zeiknat kunt worden, maar niemand laat zich tegenhouden. Het is een serieuze loop: 15 kilometer, zes bruggen. Ook dit jaar met 12.000 startbewijzen was het weer stijf uitverkocht.’’


Foto: Digitaal Dagblad