Youri de Winter trefzeker voor Jong Sparta

mainImage
Youri de Winter trefzeker voor Jong Sparta

Door: Piet Ocks

Met twee treffers onderscheidde Youri de Winter zich bij Jong Sparta, een veredelde ploeg -19 jaar. In de oefenwedstrijd op het Kasteel tegen Jong NAC, het team van voormalig Jong Sparta-trainer Frank van Kempen, was Sven Mijnans verantwoordelijk voor de derde goal.

Hij was het die in een povere eerste helft de score vlak voor rust opende. De middenvelder was succesvol in de rebound na een schot van De Winter. Diezelfde De Winter sloeg vlak na rust twee keer toe. De eerste van deze twee schoot hij met zijn linker in de verre hoek na een goede pass van Brad van Hoeven. Nadat Elayis Tavsan met een afstandsschot de doelman had getroffen, kon De Winter in de rebound zijn tweede laten aantekenen: 3-0.

Freek van Gestel en Sidney van Hooijdonk (de zoon van) brachten de spanning nog terug (3-2), maar het was hierna vooral Jong Sparta dat nog een treffer verdiende. Tot een vierde goal kwamen de mannen van trainer Jeroen Rijsdijk echter niet, al was Mark Veenhoven daar nog het dichtst bij, toen hij de lat raakte.

Opstelling Jong Sparta: Lipman, Schippers (46. Sanches), Eersteling, Van Unen (46. Bouwense), Heuvelman (46. Drakpe); Veenhoven, Tavsan (61. Boukhari), Mijnans; Van Hoeven (61. Meerstadt), Tahiri (61. Altintas) en De Winter (61. Ripmeester).


Foto: Digitaal Dagblad