Veel complimenten tijdens de nieuwjaarsreceptie gisteren van Excelsior. Algemeen directeur Ferry de Haan had veel goed nieuws in zijn toespraak. Op sportief gebied maakte Excelsior een prachtig jaar door, met een twaalfde plek in de Eredivisie en directe handhaving. Ook halverwege dit seizoen staan de Kralingers er met 21 sportief gezien uitstekend voor, maar  op financieel gebied geeft 2017 een minder rooskleurig beeld. De tweede verbouwing en investering in de organisatie, hebben ervoor gezorgd dat Excelsior teruggaat naar categorie II.

,,Categorie III is voor ons nooit een doel op zich geweest en dit is ook geen reden om te veronderstellen dat het niet goed zou gaan. Wij hebben geïnvesteerd in onze organisatie om de kwaliteit die we willen uitstralen te blijven waarborgen en te verbeteren, maar ook om onze ambities beetje bij beetje verder te realiseren. Ook de randvoorwaarden rondom het eerste elftal hebben we verder geprofessionaliseerd,’’ gaf Ferry de Haan als uitleg.

Wat betreft de toekomst benadrukte De Haan dat Excelsior een eigen koers wil blijven varen en structureel een plek in de Eredivisie wil behouden. ,,Hiervoor moeten wij vooral naar de mogelijkheden kijken die ons verder kunnen helpen. Logischerwijs staat het sportief technische bovenaan en zullen we daar meer inkomsten moeten zien te realiseren om onze ambities waar te kunnen maken.’’

Bron: Excelsior

Print Friendly, PDF & Email