Het festival DÂK op het dak van parkeergarage Westblaak gaat definitief niet door. De Stadsparking zou worden omgetoverd in een tropische sfeer met straatmuzikanten en een BBQ. De gemeente geeft de organisatie van het evenement dit jaar geen vergunning af. Reden: het aantal toenemende klachten over geluidsoverlast. De klachten nemen volgens het stadsbestuur ieder jaar toe.

De organisatie kreeg vorige week te horen dat het festival dit jaar niet door kan gaan. In januari werd de vergunning aangevraagd. Daarop kregen zij in mei te horen dat het aantal klachten toeneemt. De initiatiefnemers zijn met voorstellen gekomen om de situatie te verbeteren. Diverse instanties wilden geen vergunning voor de duur van vier weken afgeven, wel voor drie weken. Maar de organisatie wil vasthouden aan de oorspronkelijke tijdsduur. De ambtenaren van de gemeente kortten het feest in met een week. Daarop besloot de organisatie alles te skippen.

De organisatie heeft in een gesprek met de gemeente om financiële compensatie gevraagd. De programmering was immers volgens hen al rond. Of die compensatie er gaat komen, is onduidelijk. De gemeenteraad debatteert donderdag over het onderwerp tijdens een spoeddebat.

Print Friendly, PDF & Email