Stanley Elbers tilt Excelsior langs Willem II

6 April 2018, 22:41 uur

Excelsior heeft voor het eerst in dit kalenderjaar een thuiswedstrijd gewonnen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag versloeg Willem II met 2-1 en bezorgde de Tilburgse interim-hoofdtrainer Reinier Robbemond daarmee diens eerste nederlaag. Willem II had in de voorgaande drie duels onder Robbemond zeven punten gepakt.

De bezoekende club kwam na een kwartier wel op voorsprong in Kralingen. Fran Sol tikte zijn zestiende doelpunt van het seizoen binnen. De Spaanse spits is daarmee de topschutter van de eredivisie. De wedstrijd kantelde nadat Darryl Lachman in de 27e minuut de doorgebroken Mike van Duinen onderuit had geduwd. Lachman moest met rood van het veld, Luigi Bruins schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen.

In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Stanley Elbers op fraaie wijze voor de 2-1. De aanvaller tikte de bal na een voorzet van Khalid Karami achter zijn standbeen langs in het doel. Willem II was kort daarvoor al ontsnapt aan een tegentreffer na geklungel van doelman Timon Wellenreuther.

Met elf tegen tien kwam Excelsior in de tweede helft niet echt meer in de problemen. De Rotterdammers, die voor het eerst sinds 17 december weer eens wonnen in eigen stadion, staan stevig in de middenmoot. Willem II is als nummer dertien van de ranglijst nog niet helemaal veilig.