De gemeenteraad van Rotterdam is vanmiddag in grote meerderheid akkoord gegaan met de benoeming van  mevrouw Stans Goudsmit als plaatsvervangend gemeentelijke (kinder)ombudsman Rotterdam. Dit gebeurt met ingang van 1 maart 2018 voor een ambtstermijn van zes jaar

Op 28 februari 2018 loopt de benoemingstermijn af van de plaatsvervangend gemeentelijke ombudsman Rotterdam, de heer W.J. Kervers. Op 7 september 2017 heeft de raad besloten de heer Kervers met ingang van 1 maart 2018 niet voor een tweede ambtstermijn her te benoemen tot plaatsvervangend gemeentelijke ombudsman Rotterdam.

Stans Goudsmit was jarenlang advocaat met vreemdelingenrecht en nationaliteitsrecht als specialisme. De bescherming van de mensenrechten van haar cliënten maakte een belangrijk deel uit van haar functie. Twaalf jaar lang was zij lid van de Raad van Advies van het Instituut voor Immigratierecht van de Universiteit Leiden (2001-2013). Zij was lid van de Commissie Gelijke Behandeling en tot 2017 lid van het College voor de Rechten van de Mens. Daarnaast is zij buurtbemiddelaar in de gemeente Utrecht.

Print Friendly, PDF & Email