Stijn Spierings trefzeker voor Jong Sparta: 3-1

17 March 2018, 20:40 uur
Digitaal Dagblad

Voor de vierde achtereenvolgende keer zegevierde Jong Sparta. In en tegen Lienden won de ploeg van trainer Frank van Kempen met 1-3 van de ploeg van trainer Hans Kraay jr.

Meest bejubelde man was Stijn Spierings, die twee keer scoorde (0-1 en 0-2) voor Jong Sparta. De derde treffer kwam op naam van Mark Veenhoven, waardoor de ploeg naar de twaalfde plaats op de ranglijst is gestegen.

De zege kwam eenvoudig tot stand. De 1-3 had hoger kunnen uitvallen als de beloften zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen. Stijn Spierings opende halverwege de eerste helft de score met een fraaie treffer. De voorsprong was verdiend, zeker gezien het krachtsverschil. FC Lienden mocht zelfs beide handen stevig dichtknijpen met de kleine achterstand. Abdou Harroui en Ragnar Ache, wiens schot op de lat belandde, hadden al voor rust mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen.

Even na rust kreeg Mark Veenhoven de kans Jong Sparta’s tweede voor zijn rekening te nemen, maar kwam op naam van Spierings. Lienden kwam nog uit een strafschop Danny van der Meiracker terug in de wedstrijd, maar in de slotfase was het toch Mark Veenhoven die aan alle onzekerheid een einde maakte: 1-3.