Bij Dagblad010 komen steeds vaker klachten binnen van automobilisten, die met name in de spits moeite ondervinden om zich vanaf de Colosseumweg – uit de richting van Hillesluis en Vreewijk – op het verlengde van de Beijerlandselaan en de 2e Rosestraat te kunnen wringen. Het ontbreekt ter plekke aan stoplichten.

Auto’s vanaf de Beijerlandselaan geven geen voorrang en omdat de stoplichten op de kruising Laan van Zuid en Stadionweg daar vlak in de buurt zijn, wordt er vanaf de Colosseumweg naar de 2e Rosestraat (richting Putselaan) evenmin doorgang verleend. De auto’s staan er steevast stil voor de stoplichten.

Automobilisten die of rechts af moeten (naar de Laan van Zuid) staan zodoende soms minutenlang stil en kunnen slechts met veel geluk invoegen. Automobilisten die hun weg willen vervolgen naar de Putselaan, Hilledijk of de Beijerlandselaan ondervinden dezelfde hinder en daarna nog een keer op volgende kruising, die ook stoplichten mist. Ze spreken van ”een onhoudbare situatie.”

Deze auto’s is het eindelijk gelukt om vanaf de Colosseumweg over te steken, maar die rijden nu op de tweede onmogelijke kruising aan om op Beijerlandselaan, Putselaan of Hilledijk te kunnen komen.

Misschien dat mobiliteitswethouder Bokhove de fiets kan pakken om een keer te gaan kijken. Wel op primetime.

Print Friendly, PDF & Email