Excelsior is er vanavond niet in geslaagd om tegen Ajax voor een stunt te zorgen. De Amsterdammers wonnen in de eigen Arena met 3-1. Siem de Jong schoot Ajax op voorsprong. Excelsior kwam vlak voor rust op gelijke hoogte door een treffer van Mike van Duinen.

Ook in de tweede helft vocht Excelsior voor wat het waard was. Doelman Theo Zwarthoed kreeg nog een hand tegen een kopbal van Veltman en zag Siem de Jong op de paal schieten. Hij was in de 57e minuut kansloos toen Kasper Dolberg een strafschop mocht nemen nadat Hicham Faik hands had gemaakt (2-1). In de slotfase bekroonde Hakim Ziyech een goede wedstrijd door na 49 mislukte pogingen eindelijk eens een vrije trap voor Ajax te verzilveren.

Ajax zag wel de defensieve problemen groeien. Van Daley Sinkgraven en Nick Viergever was al bekend dat ze voor de winterstop niet meer in actie zouden komen. Maximilian Wöber raakte tegen Excelsior zo geblesseerd dat hij met een brancard van het veld moest. Joël Veltman moet zondag het duel met AZ aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing.

Bron: ANP
Foto: Orange Pictures

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!