Dries Mosch, nestor van de Rotterdamse gemeenteraad en de laatst zittende Fortuynist die met het oog op de komende verkiezingen – na zestien jaar – een van de drie lijstduwers van Leefbaar Rotterdam is, voert deze maand als gelegenheidsverslaggever van Dagblad010 een extra ‘collegiale campagne’. Als harmoniemodel.

Een week nadat hij had meegeholpen om de stad vol te hangen met Leefbaar-borden, hees hij zich namelijk in de kleur en de aangereikte jasjes van zijn concurrenten en besloot – per partij – één dag hun taal te spreken en programma te steunen.

Mosch haalde uit zijn garage de ouwe aanhanger te voorschijn die hem vier jaar geleden met voorkeursstemmen in de raad hield (kan nu weer trouwens), poetste de luidsprekers op en lijmde aan het begin van elke campagnedag de posters van zijn collega’s op het rijdende reclamebord. ‘Taxi Dries’, was born.

Unieker bestaat ‘t bijna niet in verkiezingstijd.

De eerste drie campagnedagen zitten er nu op. Dries Mosch (69) startte zijn serie bij De Kuip met Jos Verveen van het nieuwe Stadsinitiatief Rotterdam, de enige politicus die haarscherp in de smiezen heeft dat Feyenoord zich met een nieuw stadion volkomen onnodig financieel in de nesten werkt, terwijl het prachtige alternatief van Reddekuip gewoon bestaat. Dat vinden ook oud-burgemeester Bram Peper en vele andere prominente Rotterdammers. Mosch (als enig Leefbaar-raadslid) trouwens óók.

Leo de Kleijn van de SP was de tweede meerijder in ‘Taxi Dries’. De start van de ontmoeting had plaats op het oude, maar inmiddels internationale Noordplein: ooit een groentemarkt (tot 1965), nu een markt van lekkernijen. ‘’En veel leuke dames, die zich principieel niet opmaken en met bakfietsen hier naar toe komen’’, lachte Mosch, die op de derde opnamedag vervolgens naar Nesselande reed om er de jonge CDA-wethouder (en net-niet-Willem II-profvoetballer) Sven de Langen te interviewen op weg naar diens flyercampagne in Oud-IJsselmonde.

Er hebben voor de komende dagen meerdere plaatselijke politieke partijen spontaan ingeschreven voor de ‘Dries Taxi’: Vincent Karremans (VVD). Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren), Barbara Kathmann (Partij van de Arbeid), Nadia Arsini (D66), Ellen Verkoelen (50+) en uiteraard zijn eigen Leefbaar Rotterdam, maar wel met een mysterie guest.

De campagnedagen zijn gefilmd door het duo Jim Friederich en Paul Harthoorn en worden binnenkort op Dagblad010 uitgezonden.


Stadsinitiatief van Jos Verveen bij De Kuip


Leo de Kleijn (SP) op het Noordplein


Sven de Langen (CDA)

 

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!