Museum Rotterdam presenteert vanaf 11 september in samenwerking met stichting Humanitas een indringende fototentoonstelling genaamd Rotterdammers van Humanitas. In de tentoonstelling staan 20 intieme portretten centraal van Rotterdammers die ondersteuning krijgen via de stichting. De serie vormt een ode aan de gewone man en vrouw die we op straat maar al te vaak achteloos voorbij lopen.

Net als Museum Rotterdam wil stichting Humanitas een verschil maken in de wijze waarop we tegen zorg en welzijn aankijken in deze stad. De serie Rotterdammers van Humanitas is dan ook geboren vanuit de gedachte dat je tegen de stroom in moet durven roeien. Achter elke voordeur woont namelijk een mens met een eigen levensverhaal. De fotoserie brengt deze verhalen naar buiten en laat de mensen achter de verhalen zien.

Op 21 september wordt niet alleen de fototentoonstelling feestelijk geopend, tevens presenteert Stichting Humanitas het gelijknamige boek Rotterdammers van Humanitas bij Museum Rotterdam. Het boek toont 31 Rotterdamse portretten en de bijbehorende verhalen van mensen die door de jaren heen bij Humanitas hebben aangeklopt.

De fototentoonstelling Rotterdammers van Humanitas was in februari ’18, tegelijk met de World Press Photo, reeds te zien in de Laurenskerk. Ter aanvulling op de boekpresentatie en op veler verzoek zijn de portretten tot 4 november te zien in een intieme wisselexpo bij Museum Rotterdam.

Meer informatie: www.museumotterdam.nl.

Print Friendly, PDF & Email