Sparta-speler Thomas Verhaar was gisteravond de eerste voetbalprof die meedeed in het door Philip Freriks gepresenteerde tv-spelletje De Slimste Mens, maar moest na één uitzending al afhaken.

Dat was een bittere teleurstelling voor de Rotterdammer, die kort voordat de schrijver Roelof de Vries in de extra ronde toesloeg vrijwel voortdurend aan de leiding had gestaan. Bij de Slimste Mens is bepalend wie het langst de meeste gebruikersseconden scoort en over houdt en hoewel De Vries een vliegende start had, was het Verhaar die van de drie deelnemers de meest constante was en op de eindzege afstevende.

Totdat onverwacht vechtsportster Jaike Belfor zich in één antwoordserie naar voren wrong en de beide mannen naar de gebruikelijke slachtoffersronde manoeuvreerde. En ook daar nam de Spartaan eerst de leiding voordat hij kapseisde.
Verhaar had zich voor het programma opgegeven omdat hij het spelletje De Slimste Mens met andere Spartanen op de app speelt en altijd als winnaar te voorschijn komt.

Ook vroeg Philips Freriks nog of het waar was, dat hij in de laatste wedstrijd van het seizoen door Sparta-supporters was aangevallen. ”Ja klopt”, vertelde Verhaar. ”Ze vonden mij het shirt van Sparta niet waardig en begonnen me uit te kleden.”

”Oh dat wil ik jou ook wel”, reageerde Jaike Belfor.

V.l.n.r.: Thomas Verhaar, Jaike Belfor en Roelof de Vries

Print Friendly, PDF & Email