In de theatertalkshow ‘Een Italiaanse Fietsavond’ vertellen diverse gasten, zoals Wilfried de Jong, Ocobar, Rick de Leeuw, Renate Verhoofstad, Rick de Leeuw, Frank Heinen, Johan van der Velde en Joop Zoetemelk, hun verhaal over wielrennen.

Wilfried de Jong maakt een geschiedenisreis door de Italiaanse wielercultuur. Aan de hand van verhalen, film en muziek volgt hij het spoor dat de grandi campioni achterlieten in de monumentale wedstrijden en gebeurtenissen van het wielrennen in Italië. Wilfried draait zijn korte film Pijn door de kou, over de barre beklimming van de Gavia door Erik Breukink in de Giro d’Italia van 1988. Er klinkt muziek van Ocobar en Rick de Leeuw brengt hommages aan Marco Pantani en Wouter Weylandt.

Sportjournaliste Renate Verhoofstad verbleef vele jaren in Italië en begrijpt de betekenis van het wielrennen binnen de alledaagse Italiaanse cultuur. Zo moest zij de avances van Mario Cipollini ondergaan. Schrijver Frank Heinen is een jongen van deze tijd. Hij zal de prestaties bezingen van Tom Dumoulin en hoe onze Limburgse landgenoot vorig jaar de roze trui meenam vanuit Milaan. Robert Jan van Noort maakte in Italië een spectaculaire visuele bedevaart langs iconische wielerplekken. Joop Zoetemelk haalt herinneringen op aan zijn meest geduchte Italiaanse tegenstrevers.

Gasten: Wilfried de Jong, Ocobar, Rick de Leeuw, Renate Verhoofstad, Rick de Leeuw, Frank Heinen, Johan van der Velde en Joop Zoetemelk.

Een Italiaanse Fietsavond is op zondag 27 mei in LantarenVenster. Kaarten á €25,- per stuk zijn te koop via www.lantarenvenster.nl of aan de kassa van het filmtheater.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter