Tip 4: Koken met groente uit zee

1 April 2018, 09:50 uur
Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de zee en oceaan groeien zeewieren die van oudsher door veel culturen worden gegeten. In Nederland komt de zeegroente steeds meer op de kaart en hebben we inmiddels zelfs een aantal zeewierboerderijen. Dat is goed nieuws, want zeegroenten zijn niet alleen lekker, maar geven je ook een flinke mineralen boost en helpen zo je botten sterk te houden. Ze geven je kracht bij een vegetarische leefwijze.

In deze kookdemonstratie maakt men diverse bereidingen met zeegroente die je ook kunt gaan proeven. Je maakt kennis met o.a. kombu, wakame, nori, arame en agar agar.

Dit is een demonstratiekookles: dit houdt in dat je niet zelf aan de slag gaat maar dat de docent voor je kookt/bakt. Zo is er voldoende gelegenheid om meerdere bereidingen te tonen en je vragen te beantwoorden.

Deze activiteit vindt plaats op donderdag 5 april om 19.00 uur in Gimsel Academy.