Dat bier de populairste drank onder de studenten van Erasmus zou zijn, is nauwelijks een verrassing. Maar dat het pistoletje tonijnsalade met afstand als nummer één staat in de maandcijfers van de kantine van Erasmus Sport, wel. Razend populair vanwege de lage prijzen en het zonnige terras, ‘’maar niet altijd even gezond’’, voegt de redactie van Erasmus Magazine eraan toe op wiens verzoek het eet- en drankgedrag van naar schatting 30.000 studenten werd gepeild.

In mei ging het pistoletje tonijnsalade 1.490 keer over de toonbank. In de keuken van Erasmus Sport denkt men ook te weten waarom. ‘’Veel vegetariërs eten wel vis. Ook internationale studenten eten eerder een broodje tonijn dan een frikandel. En voor gelovigen die geen varkensvlees eten is het populaire pistoletje ook een uitkomst. Een echte allemansvriend’’, heeft men vastgesteld, want een ‘geheim ingrediënt’ zit er niet in. Het is tonijn, mayonaise, ketchup, sla, uitjes, een beetje peper. Niets speciaals.

Na de tonijn verkoopt de tosti het best, gevolgd door het dagelijks wisselende diner en de lunchtip. De uitsmijter (drie eieren op drie casinoboterhammen voor de stevige trek en de potentie) komt bij de studenten op de vijfde plaats.

Print Friendly, PDF & Email