Je weet natuurlijk nooit wie er nu precies op het idee is gekomen bij Leefbaar Rotterdam,  want op het partijkantoor van deze partij zitten nog geen afluisterambtenaren. Maar het plan om een Top 100 van criminele gezinnen op te stellen mag toch op z’n minst heel opmerkelijk worden genoemd.

Stelt u zich eens voor dat er zo’n lijst komt. Hoe gaat dat dan werken? Wordt die lijst wekelijks bijgewerkt? Op een vast tijdstip online gezet? Of in radioprogramma gepresenteerd, zoals je op Veronica in een grijs verleden elke zaterdagmiddag de Top 40 kon beluisteren? Gestegen met stip: van 83 naar 21, de familie Jonker uit Hillegersberg!

Of zullen we vanwege de privacy van de genoteerde gezinnen de achternamen niet voluit vermelden? Hoe berekenen we het aantal punten van een crimineel vergrijp? Tellen we die van de hele familie bij elkaar op? Of nemen we een gemiddelde van de gescoorde punten? Hoeveel punten scoor je met het door rood licht lopen op een zebrapad? Hoeveel met het witwassen van 850.000 euro gestolen van een woningcorporatie? Hoeveel met het besmeuren van een moskee met de tekst ‘Leefbaar vergist zich’?

Kan een gezin protest aantekenen als dit ten onrechte in de Top 100 terecht is gekomen? Zo, ja bij wie? Kan je ook bezwaar maken als je per abuis geen plaats in de Top 100 hebt gekregen, terwijl al je criminele gezinsleden hun uiterste best hebben gedaan voor een hoge notering?

Er zijn nog veel meer vragen te stellen over het opstellen van een Top 100 Criminele gezinnen. Maar misschien is het beter om gewoon verder geen woorden vuil te maken aan dit soort quasi grappige verkiezingsakkefietjes van Leefbaar 010.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!