Trainer weg, Barendrecht wint

15 December 2018, 22:37 uur

Barendrecht heeft zaterdag - na een rumoerige week waarin het afscheid nam van trainer Albert van der Dussen - een welkome zege geboekt in de Tweede Divisie. Degradatieconcurrent VVSB kwam weliswaar na 18 minuten op voorsprong toen Tommy Bekooij een corner in één keer op de slof nam en achter Barendrecht-goalie Nick van der Ploeg schoot, maar werd uiteindelijk met 3-1 verslagen.

Na rust kwam Barendrecht beter voor de dag. Na zeven minuten zorgde Marouane Bakour zelfs voor de gelijkmaker. Het jeugdtalent dribbelde zijn tegenstander voorbij en schoot de bal hard in het dak van het doel, buiten bereik van VVSB-keeper Ruben Valk (1-1). De gelijkmaker gaf Barendrecht vertrouwen, want vanaf dat moment waren de roodwitten de bovenliggende partij.

Een kwartier voor tijd werd de inzet beloond, toen Barendrecht een gemakkelijk gegeven strafschop kreeg. Het zat de geplaagde Bongerdbewoners eens een keer mee en Delano A Cohen benutte de buitenkans en schoot Barendrecht op voorsprong (1-2). Haast direct na de aftrap kon er weer gejuicht worden: invaller Rowendley Martijn was bij zijn eerste balcontact zijn tegenstander te snel af en schoof de 1-3 binnen. Na dat doelpunt kwam de overwinning voor Barendrecht – de eerste sinds 20 oktober jl. – niet meer in gevaar.

Door de zege verschaft Barendrecht zich in het laatste duel voor de winterstop een beetje ademruimte richting de degradatieplaatsen; de voorsprong op eerste achtervolger Scheveningen (dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong Sparta) bedraagt drie punten. Op zaterdag 12 januari hervat Barendrecht de competitie met Jack van den Berg als trainer en Jong Almere City als tegenstander.

Jack van den Berg langs de lijn

Van den Berg was wel n Noordwijkerhout aanwezig bij de wedstrijd VVSB-Barendrecht (1-3), maar zat nog niet op de bank. Hij liet de coaching over aan zijn assistenten Jermaine Sandvliet en Warry van Wattum. Zelf stond Van den Berg bij bestuurslid technische zaken Rob van den Eijden achter het doel.

''Ik begin pas op 2 januari'', liet Jack van den Berg voor de camara's van Fox Sports weten. ''Ik heb nog geen training gedaan bij Barendrecht, omdat ik pas donderdagavond tot een akkoord ben gekomen. Ik ken de spelers van Barendrecht nog niet eens allemaal. Na de feestdagen gaan we beginnen''.

Van den Berg is niet bang voor een afbreukrisico. ''Welnee, ik ben 59 jaar. Dan maak je je niet meer zo veel zorgen om je trainersloopbaan,'' aldus de Barendrechter die een paar weken geleden op zijn beurt werd weggestuurd door Katwijk. Daarmee werd hij een paar maanden geleden nog kampioen in de Tweede Divisie.